Quote over de methode:

Gedragswetenschapper prof. dr. Machteld van Dierendonck: "Beslist een elegante methode, als je de gelegenheid hebt om zo te trainen zou ik het zeker doen."
 
 
 
Afbeelding invoegen
 

Quote over het handboek:
 
"Diergedragsdeskundige Debbie Rijnders van RTL4 programma 'Mijn huis vol dieren' en directeur van Tinley: "We voegen dit handboek toe aan de lijst aanbevolen boeken van onze opleiding. Wij zullen studenten stimuleren om het stappenplan te volgen."
 

Patricia van Rooij, auteur Handboek Trailerlaadtraining: "Trainers die een terugtrekkend en steigerend paard in de trailer weten te krijgen, of ruiters die in het zadel weten te blijven van een bokkend paard dat zadelmak wordt gemaakt, kunnen nog vaak rekenen op waardering van het publiek. Maar kennis van leergedrag brengt ons verder; door andere leerprincipes toe te passen blijft elk paard ontspannen bij gewenning aan trailers, zadels of wat dan ook. Trainen met ontspannen paarden geeft meer gemak, meer veiligheid en meer paardenwelzijn." 


Opleiding Trailerladen
Trainen op de meest paardvriendelijke en veilige manier!
 
De laadtraining van onze opleiding is gebaseerd op een combinatie van drie leerprincipes; er wordt zowel clickertraining als klassieke conditionering toegepast terwijl de paarden in de gewenningsfase loslopen (systematische desensitisatie). Daardoor zijn en blijven de paarden ontspannen en verloopt de training en het laden makkelijk en veilig. De totale laadtraining bestaat uit vijf overzichtelijke fases; van het opbouwen van je trainingsruimte tot en met het vervoeren van je ontspannen paard.
 
Basismodule Trailerladen: Leer het je paard
Je kunt op 2 manieren deze basismodule doorlopen:
  1. Je gaat zelf aan de slag, thuis met je paard, met onze praktische stap-voor-stap lesmethode. De methode bevat: het Handboek Trailerlaadtraining met daarin de theoretische uitleg en werkbladen bij de 5 trainingsfases plus ondersteunende YouTube-video's. Per stap volg je je eigen vorderingen en kun je desgewenst gratis feedback vragen, zodat je jouw thuistraining ook daadwerkelijk gaat voltooien. Velen gingen je voor en leerden succesvol trailerladen en problemen oplossen. Ervaar ook meer plezier, gemak en veiligheid met je paard en bestel het boek via onze webshop. Voor maar € 29,95 euro (binnen Nederland) heb je het snel in huis en kun je meteen gaan trainen. Met deze aanschaf steun je bovendien het goede doel van Stichting Dierenclub Nederland: 'verbetering van dierenwelzijn via educatie'.

  2. De andere mogelijkheid om de Basismodule Trailerladen 'Leer het je paard' te doorlopen is onder begeleiding van onze instructeur. Samen train je je paard bij jou op stal. In gemiddeld drie uur loopt je paard weer ontspannen in en uit de trailer. Je hebt daarmee fase 3 bereikt. Tegelijkertijd heb jij deze manier van trainen geleerd en kun je je paard blijvend deskundig begeleiden bij het laden. De kosten voor deze training (ca. vier uur totaal) zijn € 325,- inclusief btw en exclusief reis. Bovendien krijg je het handboek kado! Wil je meer informatie en een afspraak maken, bel of mail ons dan.

Instructeursmodule Trailerladen: Leer het anderen
Via een individueel begeleidingstraject tegen relatief lage kosten leiden we je op tot trailerlaadinstructeur. Met deze module op zak ben je in staat om anderen te helpen hun paard te leren laden op een ontspannen, veilige en paardvriendelijke manier.


 
Zo ontvang je meer informatie:
Stuur je gegevens via het contactformulier o.v.v. 'Trailerladen'